Στα πλαίσια της διάχυσης των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS +  με τίτλο «Εικονογραφημένη δημιουργική γραφή στη Διδακτική της Δευτεροβάθμιας» που διεξήχθη στην πόλη της Βαρκελώνης (27/6-2/7/2022), πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Σχολείου μας σεμινάριο επιμόρφωσης. 
  Αρχικά, οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα κυρίες Τριανταφύλλου Αθηνά, Ζαλακώστα Χρυσούλα, Ζουμπουλίδου Μαρία,  Δερβεντζή Κατερίνα, Καπαγιάννη Μάγδα και Νακοπούλου Χριστίνα έκαναν αναφορά στον τρόπο οργάνωσης ενός προγράμματος ERASMUS. Στη συνέχεια,  παρουσιάστηκαν τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η ένταξη της δημιουργικής γραφής και του comic στην εκπαιδευτική διαδικασία, τόσο σε σχέση με τη βελτίωση των επιδόσεων όλων των τύπων των μαθητών όσο και στη δημιουργία θετικού κλίματος στην τάξη.   Παράλληλα παρουσιάστηκαν συγκεκριμένες  στρατηγικές και τεχνικές χρήσης της δημιουργικής γραφής στη διδασκαλία  διαφορετικών τύπων μαθημάτων.
    Στο τέλος του σεμιναρίου πολλοί συνάδελφοι συμμετείχαν με προθυμία σε ένα μικρό εργαστήριο ασκήσεων δημιουργικής γραφής.

Η εικονογραφημένη δημιουργική γραφή στη διδακτική της Δευτεροβάθμιας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *