Το 2ο Λύκειο Χαλκίδας συμμετείχε σε ημερίδα που διοργάνωσε η Allweb Solutions την Πέμπτη 21-7-2022 στο Επιμελητήριο Εύβοιας για την παρουσίαση του Προγράμματος ERASMUS+ που υλοποίησε με τίτλο «Cherish».
  Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων και καλών πρακτικών που θα συμβάλουν στην προστασία μη αναπαραγώγιμων αγαθών και στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού. Συμμετέχουν φορείς από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Βουλγαρία.
  Στην ημερίδα συμμετείχε και το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ με έδρα τα Ψαχνά. Εκπρόσωποι του τμήματος αναφέρθηκαν στις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη αγροτουριστική και οικονομική ανάπτυξη.
  Στα πλαίσια αυτά το σχολείο μας συμμετείχε παρουσιάζοντας το σχετικό με την ημερίδα πρόγραμμα ERASMUS + που υλοποίησε τα έτη 2018-2021 με τίτλο «Drops of life». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναφερόταν στο Νερό ως κοινό περιβαλλοντικό, πολιτισμικό και οικονομικό αγαθό των χωρών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (Ελλάδα, Κύπρος, Φιλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία).Στόχος του, η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, η ευρωπαϊκή συνεργασία και η εκπαίδευση μέσω νέων τεχνολογιών.
  Παράλληλα, έγινε σύντομη παρουσίαση του νέου προγράμματος ERASMUS plus που εγκρίθηκε και πρόκειται να εκπονηθεί από το σχολείο μας τα δύο επόμενα χρόνια. Το πρόγραμμα έχει τίτλο EARTH (Essence of Agricultural and Rural Traditional Hospitality) και  αποσκοπεί να αναδείξει την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εύβοιας καθώς και την ανάγκη αξιοποίησής της  ως πηγής ζωής, οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας των κατοίκων της, ιδιαίτερα των νέων .
   Αρωγός στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Αγροσυνεταιριστική Σύμπραξη) και το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του ΕΚΠΑ, το οποίο  συμμετείχε και στην ημερίδα. Τέλος, και η Allweb Solutions μας υποσχέθηκε ότι θα μας στηρίξει σε θέματα που αφορούν στον τομέα της.
   Την επιμέλεια της συμμετοχής στην ημερίδα και την τελική παρουσίαση ανέλαβε η καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του σχολείου μας κ.Ζαλακώστα Χρυσούλα.
  Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του 2ου Λυκείου οι φιλόλογοι Τριανταφύλλου Αθηνά και Καπαγιάννη Μάγδα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *